Badkamer in één dag

VEELGESTELDE VRAGEN

01

WAT VERVANGEN JULLIE ALLEMAAL?

Al het leidingwerk, de afvoeren (wastafel, douche, wasmachine en toilet) en het sanitair vervangen wij. De nieuwe leidingen zijn plug & play leidingen van Smartfix. De nieuwe afvoeren sluiten wij aan op de bestaande standleiding. De (tegel)wand en vloer blijft zitten en wordt weggewerkt achter de nieuwe vloer en wandpanelen. Het plafond sauzen wij met schimmelwerende verf. Optioneel maken wij een verlaagd plafond.

02

WELKE OPTIES ZIJN MOGELIJK?

De afwerking van de panelen (kleur en patronen) is beschikbaar in vele varianten. Ook de kleur van de vloer kan in diverse kleuren gekozen worden. Optioneel bieden wij ook een (design)radiator, verlaagd plafond, inbouw bluetooth speakers voor in het plafond, inbouw LED-verlichting, extra wandcontactdozen, handdoekrek, plankje in de douchehoek, verplaatsen van wastafel of douchehoek, spiegel met infrarood verwarming, accessoires pakket. Op verzoek zijn uiteraard altijd meer opties mogelijk.

03

WAT KOST DE BADKAMER IN ÉÉN DAG?

De vanafprijs voor het leveren en monteren is €5.000,- inclusief BTW! De prijs is afhankelijk van de gekozen opties, afwerking, formaat badkamer en aantal stuks afname. De badkamer als hier getoond aan de Van Brammendreef 9 in Utrecht kost €6.500,-.

04

WELKE GARANTIES WORDEN GEGEVEN?

Wij geven op het concept als geheel 2 jaar garantie. Op onderdelen zijn de garanties hoger;

• Wandafwerking – folie(s); hechting – 20 jaar
• Vloer-, wand- en plafondelementen – 15 jaar
• Schimmelwerend binnenschilderwerk – 7 jaar
• Waterdichtheid badkamer – 6 jaar
• Binnenriolering – 6 jaar
• Wandafwerking – folie(s); kleur – 5 jaar
• Badkamerinrichting / accessoires – 2 jaar
• Waterinstallaties – 2 jaar
• Elektra-installaties – 2 jaar
• Ventilatie – 2 jaar
• Sanitair – 1 jaar
• Mechanische beschadigingen – uitgesloten
• Gebreken en schade als gevolg niet juist onderhouden – uitgesloten

05

ZIJN ER AL KWALITEITSTESTEN GEDAAN?

Ja, de materialen en (deel)producten zijn vrij verkrijgbaar op de markt en worden al jaren met succes gebruikt binnen andere sectoren (industrie, scheepvaart, lucht- en ruimtevaart, campers en caravans) en zijn voorzien van attesten en certificaten. Het concept als geheel is getest door COT. De enkele verbeterpunten uit dit onderzoek hebben doorgevoerd in ons concept.

06

MET HOEVEEL OVERLAST DIENT DE BEWONER REKENING TE HOUDEN?

Met zeer weinig overlast. We zijn in maximaal 8 uur klaar in de woning. We hoeven niets te hakken of slopen. Het enige boorwerk zijn de gaten voor de kliklijst langs het plafond om de panelen te bevestigen. De badkamer assemleren wij volledig droog, zonder lijm, kit of voegwerk. Dus geen vieze luchtjes en dezelfde avond kan de bewoner al weer douchen in de nieuwe badkamer!

07

WELKE EISEN WORDEN AAN DE ONDERGROND (WAND, VLOER EN PLAFOND) GESTELD VAN DE OUDE BADKAMER?

Onze aanpak heeft als uitgangspunt dat vloer-, wand- en plafondondergronden niet loszitten. Andere eisen ten aanzien van de ondergrond worden niet door ons gesteld. De badkamer kan altijd gemaakt worden.

08

HOEVEEL KLEINER WORDT DE BADKAMER?

Dat is beperkt tot rondom 25mm tot maximaal 55mm. Afhankelijk van de gewenste afwerking en schuinheid van de bestaande wanden. Een badkamer van 5m2 wordt bijvoorbeeld zo 0,27m2 kleiner. De beleving is echter dat de badkamer ruimer is, omdat de panelen een rustigere uitstraling hebben dan een traditionele tegel.

09

KAN DE BEWONER ZELF NOG HANDOEKHAAKJES EN KASTJES OPHANGEN?

Ja. Handdoekhaakjes kunnen bewoners het beste bevestigen met Tesa Powerstrips. De wandpanelen zijn stevig genoeg om plankjes en kastjes aan op te hangen. Deze bevestigen met pluggen (bijvoorbeeld Fischer Duopower pluggen). Gaten in de panelen zijn eenvoudig te dichten met een kunststof reparatieset.

10

IN WELKE MATE IS DE BADKAMER TE RECYCLEN?

De vloerelementen zijn van een duurzame en 100% recyclebare kunststof. De wandelementen kunnen we refurbishen, zodat deze een tweede leven krijgen. Door de wandelementen te demonteren en fabrieksmatig te voorzien van een nieuwe afwerklaag zijn de elementen opnieuw te gebruiken.

11

WAAR EN WANNEER IS DE BADKAMER IN ÉÉN DAG TE BESTELLEN?

Dit kan bij één van de vier partijen uit onze samenwerkwerking: ERA Contour Hemubo, Rutges Vernieuwt, Smits Vastgoedzorg. Wij hebben de badkamer samen ontwikkeld en blijven deze gezamenlijk doorontwikkelen. Elke partij kan los van onze samenwerking de badkamer leveren en monteren. Wij evalueren gezamenlijk de uitvoering om van elkaar te blijven leren. De Badkamer in één dag is naar verwachting leverbaar vanaf het 1e kwartaal in 2018.

12

HOEVEEL BADKAMERS RENOVEREN JULLIE PER JAAR?

Als samenwerking (ERA Contour, Hemubo, Rutges Vernieuwt en Smits Vastgoedzorg) renoveren wij ruim 4.200 badkamers per jaar. We hebben dus ruime ervaring met badkamerrenovatie in bewoonde staat.

13

IS DE BADKAMER PER STUK TE BESTELLEN (N=1)?

Ja dit is mogelijk, uitgangspunt van onze aanpak is dat er van serie n = 1 tot in serie van n = x mogelijk is. Er is wel een staffel als percentage in de prijs opgenomen. Hoe meer badkamers per jaar worden afgenomen, des te goedkoper hij wordt.

Zoekvenster sluiten